Bucureștiul riscă să rateze finanțarea de la UE pentru incineratorul ecologic de deșeuri

Capitala ar putea să piardă finanțarea din fonduri europene a proiectului care prevedea construirea unui mare incinerator de deșeuri municipale.

S-ar fi ajuns în această situație după ce Primăria Capitalei nu reușește să găsească un loc în care să amplaseze incineratorul, încă din luna august, când Consiliul General al Capitalei a dat undă verde să se construiască un incinerator uriaș de gunoaie în sudul Capitalei.

230 de milioane de euro costă instalația, iar atunci când consilierii muncipali au votat planul, planificau să atragă 180 de milioane pentru acest proiect din fonduri europene.

Acum însă, pentru că autoritățile din București și Ilfov nu s-au pus de acord cu amplasamentul incineratorului, Bucureștiul riscă să piardă potențiala finanțare din fonduri europene, potrivit informațiilor G4Media.ro din surse europene și guvernamentale.

Inițial, în august anul trecut, Consiliul General al Municipiului București a vrut să îl construiască pe locul actualei centrale CET Progresu, în Sectorul 4, dar primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, s-a opus și a amenințat cu declanșarea unui referendum local. În februarie Consiliul General anunța că se caută un alt loc pentru această investiție. Toate aceste amânări ar afecta posbila finanțare cu fonduri europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS