Confidenţialitate

Bucureștiul are o incidență de 2,05 infectări la mia de locuitori și se pregătește de introducerea restricțiilor | AUDIO

Bucureștiul are astăzi o incidență de 2,05 la mia de locuitori, în ceea ce privește infectările noi cu sars cov 2, așa că se pregătește introducerea de restricții, deocamdată conforme cu scenariul galben.

Prefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a declarat pentru Europa FM că membrii Comitetului pentru Situații de Urgență se vor întruni însă pentru a lua deciziile abia după ce DSP va veni cu propriile propuneri și poate face asta în 24 de ore de la intrarea în scenariul galben, adică până mâine.

”În momentul în care ne va fi comunicată adresa cu propunerile și cu rezultatele anchetei epidemiologice, de îndată voi convoca comitetul. Eu îmi propun să se întâmple lucrul ăsta astăzi dar depind de adresa de la DSP, care la rândul său are 24 de ore.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În afară de restricțiile incluse în scenariul galben, una dintre ele fiind limitarea numărului de participanți la evenimente private, prefectul spune că va propune și alte măsuri.

Iată un exemplu:

”Ceea ce aș vrea să adaug ar fi norma din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care spune că, la o rată de peste 2 la mie, orele de sport, de exemplu, se pot face doar în aer liber fără purtarea măștii obligatorii. Asta e o reglementare specială pe care aș vrea să o trec. În vechea hotărâre a comitetului instituisem obligativitatea purtării de către persoanele care staționează în perimetrul de 50 de metri al școlilor, pe care o vom menține și vom adăuga suplimentar și purtatea obligatorie a măștii și în spații precum stații RATB, piețe, târguri, unde a mai fost reglementat”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru