BUCUREȘTI: Telefonul Copilului, alertat de o minoră care plănuia să se sinucidă

O fată de 17 ani a sunat, joi-noapte, la Telefonul Copilului și a discutat cu un psihologul. I-a spus acestuia că vrea să moară și că are motive să recurgă la acest gest.

Psihologul care a interacționat cu fata a reușit să o mențină în convorbire, timp în care a anunțat și Poliția. Imediat, au fost mobilizate mai multe echipe și au fost demarate verificări pentru identificarea locației în care se afla minora.

Polițiștii au reușit să identifice o adresă și au obținut date cu privire la imobilul unde se putea afla fata. Așa au ajuns la un bloc din sectorului 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar polițiștii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului.

Polițiștii au bătut cu putere în ușă, moment în care cei aflați în call center le-au confirmat că este locația corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în ușă. Nu a fost necesară pătrunderea în forță pentru că tânăra a deschis. Era conștientă, somnolentă și într-o stare de sănătate precară.

Surse apropiate anchetei ne-au declarat că – în ultimii ani – fata fusese abuzată și agresată de tatăl vitreg.

Minora a înghițit azi-noapte mai multe pastile. A fost transportată cu ambulanța la spital, unde a rămas în grija medicilor.  Polițiști din 3 sectoare ale Capitalei au căutat-o. Întreaga operațiune a durat 45 de minute.

Asociaţia Telefonul Copilului este o organizaţie neguvernamentală, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva încercării de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz.

Operatorii oferă asistență gratuită la numărul de telefon  116 111.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Diana Sarca:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS