București: Teatrul Mic împlinește 50 de ani / Seară festivă organizată sâmbătă, 20 decembrie

Într-un interviu acordat Europa FM, actorul Mihai Dinvale – director al Teatrului Mic din luna septembrie – prezintă obiectivele sale la conducere instituției & pregătirile care se fac pentru a marca jumătate de secol de existență a instituției. Cei care au amintiri legate de Teatrul Mic – fie că sunt actori sau spectatori, artiști din alte domenii – au participat la crearea unui album de amintiri.

Echipa Teatrului Mic se pregătește să marcheze cei 50 de ani de existență ai instituției.

Sâmbătă,20 decembrie, la sediul teatrului va fi organizată o seară festivă.

Actori și colaboratori ai instituției își vor lua locurile în sală – de această dată – și vor asista la un spectacol pregătit de gazde.

Va fi proiectat un film de aproximativ o oră cu imagini și fragmente din spectacolele Teatrului Mic, din arhiva Televiziunii Române.

De asemenea, oaspeții vor fi invitați să asiste la un concert susținut de Nicu Alifantis, fost actor al Teatrului Mic.

Aniversarea vine într-un moment în care la conducerea instituției a fost numit un nou director.

Actorul Mihai Dinvale a câştigat,în septembrie, concursul pentru funcţia de manager al Teatrului Mic din Bucureşti (funcție deținută de Florin Călinescu până în această toamnă).

Într-un interviu acordat Europa FM, directorul Teatrului Mic, actorul Mihai Dinvale ne-a prezentat un scurt istoric al instituției, al cartierului în care funcionează teatrul și ne-a dezvăluit câteva momente artistice pregătite pentru seara de sâmbătă – AUDIO.

Pentru aniversarea teatrului este pregătit și un album de amintiri. Actori, spectatori – și toți cei care au lucrat la Teatrul Mic sau doar au vizitat sediul – au fost invitați să își scrie amintirile despre această instituție.

‘Viaţa unui teatru înseamnă în primul rând emoţiile adunate ale tuturor celor care i-au trecut pragul. Aşadar, vă invităm să ne scrieţi amintirile dumneavoastră legate de Teatrul Mic, sau poveştile auzite, sau nostalgiile, sau bucuriile… O mărturie care să ne arate că faceţi parte din familia Teatrului Mic’ – era invitația publicată de echipa Teatrului Mic pe site-ul instituției.

După ce a fost realizată o selecție, au fost premiate cele mai interesate trei texte. De asemenea, informațiile oferite de actori și de public sunt folosite pentru albumul aniversar.

_______________________________________________________

Actorul Mihai Dinvale s-a născut la Târgu­Mureş, la 26 decembrie 1950.

A interpretat zeci de roluri în piese de teatru, în filme și seriale de televiziune (‘Legături bolnăvicioase’, ‘Iubire ca în filme’, ‘Cu un pas înainte’, ‘Cealaltă Irina’,’Sunt o babă comunistă’).

_______________________________________________________

FOTO: ‘Furtuna’ de William Shakespeare / Traducere de Ioana Ieronim

Regia: Cătălina Buzoianu

Distribuţia: Mihai Dinvale, Valeria Seciu, Rodica Negrea, Filip Ristovski/Ştefan Lupu, Irina Rădulescu, Toma Cuzin, Liliana Pană, Dorin Andone, Papil Panduru, Ion Lupu, Petre Moraru, Alin Mihalache, Alexandru Gâtstrâmb, Julieta Ghiga-Szonyi, Domniţa Constantiniu, Valentina Popa, Iolanda Covaci, Sandra Mavhima, Claudia Prec, Viorel Cojanu

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Muzica originală şi video: Tom Brânduş

Mişcarea scenică: Mălina Andrei

Light design: Iulian Bălţătescu