Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Tavan prăbușit la o școală din Rahova

Incidentul s-a petrecut la şcoala nr 141 din cartierul Rahova.

Când tavanul din rigips de la ultimul etaj s-a prăbușit, din fericire, niciun elev nu era la școală, întrucât este ”Școala altfel”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar din București au confirmat că tavanul din rigips de la ultimul etaj al școlii 141 “IOAN I.C. BRATIANU” din cartierul Rahova s-a prăbușit în această dimineață.

Aceștia au precizat că unitatea era în evaluare, iar din vară primăria sectorului 5 urma să înceapă unele lucrări de reabilitare.

Tot reprezentanții inspectoratului au declarat că niciun elev nu a fost rănit pentru că nu erau la cursuri – fiind școala altfel.

Oficialii au adăugat că de săptămâna viitoare, când elevii vor reveni la cursuri, toţi cei care ar fi învăţat în clasele afectate de prăbuşirea plafonului, vor fi transferaţi în alte unităţi de învăţământ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Maria Manea, a declarat pentru Europa FM că plafonul suspendat din rigips, de pe holul instituției, s-a prăbușit, la etajul al doilea al clădirii și că Inspectoratul a decis să mute de luni, 29 mai, activitatea școlii 141 la școala 127.

Potrivit Mariei Manea, Școala 141 a fost expertizată de autoritățile competente și se află pe o listă cu școli care trebuie să intre într-un program de reabilitare, având în vedere că aici nu s-au făcut lucrări de reabilitare din 2004.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Facebook – Radu Ciorniciuc