București: Sute de kilograme de carne confiscate în Sectorul 4

Alimentele scose la vânzare fie nu aveau acte de proveniență sau certificare sanitară, fie erau depozitate necorespunzător.

Peste 100 de inspectori ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi inspectori din cadrul Primăriei Sectorului 4 au verificat şase pieţe. Controalele au vizat comerţul cu produse din carne, calitatea acestor produse şi condiţiile igienico-sanitare în care vânzătorii le vând.

Unul dintre comercianţii care era autorizat să vândă doar carne macră în piaţa Progresul avea expuse şi câteva zeci de kilograme de cârnaţi cruzi, fără vreun document de provenienţă al acestora şi fără ca respectivul produs să fi fost testat sanitar. Mai mult, o parte din produsele care ar fi trebuit să fie vândute congelate fuseseră decongelate şi expuse în vitrina frigorifică, la temperatura camerei.

Toate produsele confiscate vor fi duse o parte dintre acestea pentru o serie de teste de laborator şi, ulterior, retrase definitiv de la comercializare şi distruse.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au declarat că aceste controale se vor face o dată la câteva zile în toate pieţele agro-alimentare din Sector, atât cele publice cât şi cele private, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS