Confidenţialitate

București: Se deschide Școala 28, unde au fost cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

Școlile din București își redeschid porțile luni, în scenariul galben, cu 5 excepții. Printre școlile care vor fi deschise din 8 februarie în București se află și Şcoala Nr. 28, unde au fost depistate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Școala 28, la care au fost depistate cazurile cu noua tulpină de coronavirus, se va deschide luni. DSP-ul m-a asigurat că situația a fost ținută sub control și că nu există niciun risc suplimentar în această unitate de învățământ.

Școala 31, unde erau probleme cu furnizarea agentului termic, a primit de azi căldură în calorifere. Termoenergetica a urgentat rezolvarea avarilor de pe traseul respectiv astfel încât elevii să fie primiți în condiții bune.

Într-o pandemie nimic nu poate fi bine, dar având în vedere circumstanțele vreau să felicit directorii și cadrele didactice pentru modul în care s-au pregătit”, a anunțat primarul Radu Mihaiu, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, vineri seara.

Cele 5 unități din București în care nu încep cursurile de luni în scenariul galben sunt: Liceul “Tonitza”, Liceul Tehnic “Traian Vuia”, Grădinița 35, Grădinița 185, Școala gimnazială 124. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a luat decizia vineri după-amiază, după ce au fost analizate și propunerile Consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar privind scenariul de funcţionare, propuneri avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de DSP Bucureşti.