Confidenţialitate

București: Șase persoane cercetate în dosarul demolării clădirii istorice din strada Visarion

Șase persoane, printre care și doi angajaţi ai Biroului de Cadastru al Sectorului 1 al Capitalei, dar şi un poliţist local, sunt cercetate după demolarea unui imobil aflat într-o zonă protejată istoric din București.

În locul clădirii istorice, a început să fie construit un bloc.

Procurorii, care acum au oprit continuarea lucrărilor la blocul ridicat în locul clădirii istorice, spun că în anul 2017, foștii proprietari ai imobilului au mințit în faţa notarului că imobilul s-a prăbuşit.

Apoi, doi funcţionari în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1, acum anchetați, au falsificat cartea funciară, radiind din cartea funciară construcţiile de peste 100 de ani, deși știau că acestea nu erau demolate.

Ulterior, anchetatorii au descoperit că o altă persoană care a devenit proprietar al imobilului a demolat ce rămăsese din vechea construcție şi a început ridicarea unui bloc de locuinţe.

Primarul general al  Capitalei, care anterior a semnalat situația acestui imobil, a declarat astăzi, că în timpul mandatului său, nu se vor face demolări fără avize și nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din București.