București: Protest al pensionarilor

În timp ce la guvern va fi dezbătută noua lege a pensiilor, în Piața Victoriei din București, de la ora 11:00, ies să protesteze pensionarii.

Federațiile naționale de pensionari spun că, potrivit programului de guvernare PSD-ALDE, în 2021 punctul de pensie ar fi trebuit să ajungă la 45% din salariul mediu brut.

Însă în legea pensiilor scrie că se va ține cont doar de inflație.

”Prea puțin”, spune Dumitru Cojanu, președintele Federației Pensionarilor ”Unirea” .

„Încercăm de mai multe luni să intrăm în audienţă la ministrul Justiţiei Sociale, însă nu am reuşit acest lucru. Dezbaterea pe tema legii pensiilor trebuia făcută şi cu noi, dar pe noi ne-au ignorat, de aceea ieşim, miercuri, în Piaţa Victoriei”, a declarat Dumitru Cojanu.

Pensionarii sunt nemulţumiţi că noua lege a pensiilor a lăsat pe dinafară un aspect important pentru ei: începând cu 2021 punctul de pensie trebuia să fie egal cu 45% din salariul mediu brut.

Acest lucru a fost prevăzut în programul de guvernare şi votat de pensionari în 2016. Acest lucru nu se regăseşte şi în proiectul de lege a pensiilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, nici calendarul de creștere a pensiilor, promis de PSD-ALDE, nu este respectat întocmai.

Majorările din 2019 și 2020, programate în iulie, au fost amânate pentru lunile de toamnă, adică în perioadele electorale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS