Confidenţialitate

București: Promenadă urbană de weekend, pe Şoseaua Kiseleff şi în cartierul Drumul Taberei

În acest sfârșit de săptămână, proiectul de promenadă urbană “Străzi deschise” redeschide pentru pietoni Şoseaua Kiseleff şi Drumul Taberei şi prezintă o nouă serie de spectacole şi activităţi în aer liber pregătite de centre culturale, teatre, şcoli, universităţi şi artişti independenţi din Bucureşti.

Potrivit organizatorilor, vor fi instaurate două trasee pietonale:

• Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei, între orele 09.00-21.00
• Drumul Taberei, între străzile Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului, între orele 11.00- 22.00

Activităţi artistice vor fi găzduite în curţile instituţiilor culturale cu sediul în zona Căii Victoriei şi Bd. Mircea Vodă.

Muzeul Naţional al Literaturii Române se alătură pentru prima dată proiectului cu ateliere pentru copii susţinute în grădina muzeului. Proaspeţii absolvenţi de liceu au ocazia de a consulta oferta educaţională a universităţilor din Bucureşti în fiecare zi de weekend, la standul organizat de PROEDUS în faţa Muzeului Naţional de Artă al României, iar Casa Filipescu Cesianu (Muzeul Municipiului Bucureşti) şi Casa Eliad (ARCUB) – situată de Bd. Mircea Vodă, nr. 5, îşi deschid porţile publicului de la „Străzi deschise” cu expoziţii de pictură.

După ce activităţile recreative din weekendul trecut au strâns mii de participanţi entuziasmaţi atât în zona centrală, cât şi pe traseul pietonal din Drumul Taberei, „Străzi deschise” se reîntoarce pe Şoseaua Kiseleff cu spaţii de joacă şi mişcare pentru toate vârstele, iar în sectorul 6 cu o nouă serie de activări stradale: spectacole de teatru şi concerte în aer liber, activităţi sportive, ateliere şi spectacole pentru copii şi adolescenţi, paradă de căţei, spectacole de magie, o expoziţie de maşini de epocă şi o expoziţie de obiecte compuse din piese auto uzate.

În completarea programului artistic din sectorul 6 la „Străzi deschise”, pietonii se pot delecta cu produsele Food Truck Festival în cele două zile de weekend.

FOTO: Facebook.com/strazideschisebucuresti