Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Probleme la examenul de rezidențiat la Universitatea „Carol Davila”

Mai multe probleme tehnice au fost înregistrate, duminică, în timpul examenului de rezidenţiat organizat la Universitatea „Carol Davila” din Bucureşti, grilele fiind scanate greşit.

Mai mulţi candidaţi care au susţinut examenul de rezidenţiat în Capitală s-au plâns că au obţinut un punctaj mic pentru că au existat probleme la scanarea grilelor.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat de presă transmis duminică seară, că, urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidenţiat Bucureşti în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidaţii din Centrul Universitar Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop despre situaţia creată şi a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidaţii să nu fie nedreptăţiţi”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Duminică, peste 6.800 de absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie au susţinut examenul de intrare în rezidenţiat, fiind scoase la concurs aproape 4.000 de locuri şi posturi.

La fel ca în anii trecuţi, concursul s-a desfăşurat în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar de concurs.

Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore.