BUCUREŞTI: Poliţiştii cercetează incendierea mai multor maşini

Poliţia Capitalei anchetează incendierea mai multor maşini, incidente raportate în decurs de o oră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza sectorului 1.

“Având în vedere concluziile preliminare ale pompierilor care s-au deplasat pentru stingerea incendiilor, care duc spre ipoteza că acestea au fost provocate, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-au produs evenimentele şi pentru identificarea persoanei/persoanelor care au recurs la o asemenea acţiune”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Potrivit Agerpres, toate vehiculele erau parcate.

Primul incendiu a fost anunţat la 112, în jurul orei 23.00, în strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacără, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată, a anunţat ISU Bucureşti – Ilfov.

La scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală. Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacără, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, au fost identificate o serie de indicii care conduc către ipoteza unui incendiu provocat.

Un prim suspect a fost audiat, dar eliberat ulterior din lipsă de probe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS