Bucuresti: Noi proiecte adoptate de Primaria Capitalei

Primăria București a aprobat o serie de proiecte. Acestea se referă la înființarea unor noi piețe, dar și la modernizarea infrastructurii bucureștene.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul pentru înființarea unor piețe țărănești, rezervate exclusiv producătorilor.

Proiectul a fost reintrodus pe ordinea de zi după ce a fost respins la sfârșitul lunii aprilie.

Cei care doresc să vândă în aceste piețe trebuie să dețină certificate de producător. Ei nu vor plăti taxe pentru utilizarea tarabelor, cântarelor, sau a utilităților.

Totodată, Primăria Municipiului București a decis alocarea a aproape 8 milioane de euro pentru modernizarea instalațiilor de evacuare a apei din pasaje.

Finanțarea va fi făcută din bugetul local, sau prin creditare, dar și prin fonduri europene.

Consiliul Municipal a mai aprobat alocarea a peste 5 milioane de euro pentru modernizarea podului Mihai Bravu ce traversează râul Dâmbovița.

Podul este amplasat la intersecția dintre Splaiul Unirii și Șoseaua Mihai Bravu, iar lucrările vor dura un an de la data semnării contractului.

Podul a fost construit în 1987, iar în cei 26 de ani nu au fost efectuate reparații majore.

Proiectul prevede introducerea unor benzi suplimentare de circulație, dar și o zonă specială pentru pietoni și bicicliști.