București: Neurochirurgul Leon Dănăilă deschide lista PNL pentru Senat, în Capitală

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă este primul pe lista PNL Bucureşti, la Senat, prim-vicepreşedintele Adriana Săftoiu urmând a deschide lista la Camera Deputaţilor.

Candidatura celebrului medic neurochirurg a fost confirmată de Cristian Bușoi.

Leon Dănăilă, renumitul neurochirurg care candidează din partea PNL pe primul loc la Senat, a afirmat, luni, după participarea la şedinţa Biroului Politic al PNL, că ”tehnocraţia este bună, dar este limitată, iar oamenii politici au vederi mai mari”, precizând că activitatea de cercetare l-a costat foarte mult şi că speră să ia mulţi exemplu de la felul în care şi-a condus activitatea.

Leon Dănăilă a recunoscut că nu are experienţă în politică, pentru că nu a făcut politică, până în prezent.

Sper că se poate face o conexiune foarte bună între politică şi activitatea profesională”, a arătat academicianul, precizând că speră să ia mulţi exemplu de la felul în care şi-a condus şi persoana, şi secţia, şi activitatea neurochirurgicală din România.

Dănăilă a mai afirmat că fără politică nu se pot aplica nişte legi generale, în niciun domeniu. ”Tehnocraţia este bună, dar este limitată. Oamenii politici au vederi mai mari”, a afirmat Leon Dănăilă, precizând că politica este o şcoală pentru el, pentru a aplica ceea ce în practica neurochirurgicală a făcut.

Academicianul a menţionat că ”în ţara noastră există oameni de ştiinţă cu salarii mediocre şi salarii mici, care pot face activitatea ştiinţifică la nivel internaţional” şi a arătat că a fost solicitat de un american din Boston, să scrie un volum.

Eu nu ştiu de unde mă cunosc, eu nu-i cunosc pe ei, dar probabil mă ştiu din publicaţiile pe care le-am scris anterior”, a mai spus neorochirurgul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

Leon Dănăilă s-a născut în 1933 şi este absolvent al Facultăţii de Medicină din Iaşi (1958) şi al Facultăţii de Filozofie-Psihologie din Bucureşti.

Leon Dănăilă este membru al Academiei Române. Din anul 1961, este medic neurochirurg la Spitalul ”Gh. Marinescu” din Bucureşti.

În perioada 1994-1995 a fost director general al Spitalului „Gh. Marinescu” din Bucureşti, iar din 1995 până în 2004 a fost director general adjunct al Institutului de boli Cerebrovasculare “Vlad Voiculesu” din Bucureşti.

În anul 1981, a înfiinţat prima secţie de neurochirurgie vasculară şi microneurochirurgie vasculară din ţară care se menţine şi în prezent.

A fost directorul departamentului de Neurochirurgie din cadrul Facultăţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti (1992-2004) şi şeful Clinicii II Neurochirurgie vasculară de la Institutul de Boli Cerebrovasculare (IBCV) pe care o conduce din anul 1981. A fost preşedinte pe ţară a comisiei de neurochirurgie din cadrul Ministerului Sănătăţii (1990-2004) şi preşedinte pe ţară a comisiei din Ministerul Sănătăţii care aproba plecarea în străinătate a diferitelor persoane pentru tratament neurochirurgical (1990-2004). Este reşedintele al comisiei de Neurochirurgie pe ţară de la Institutul de Medicină Legală din 1996.

Este conducător ştiinţific de doctorate din 1990 atât pentru doctoranzi români, cât şi străini.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS