Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Nereguli descoperite în piețe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și-a intensificat acțiunile de control dinaintea sărbătorilor pascale, la nivelul întregii țări.

Inspectorii ANPC verifică modul în care comercianții îndeplinesc prevederile ordonanțelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus, precum și felul în care respectă drepturile consumatorilor, īn timp ce derulează activitățile comerciale, intensificate în această perioadă.

Echipele Comisariatului din București au descoperit mai multe nereguli.

S-a dispus închiderea Pieței Gorjului, precum și a Pieței Titan 2 – Miniș, până la remedierea neregulilor constatate, măsură dublată și de sancționarea operatorilor economici care dețin piețele cu amenzi în valoare de 30.000 lei. Nu erau respectate distanța socială dintre comercianți, era prea mare numărul de persoane aflate în același timp în incintă, iar substanțe dezinfectante nu existau.

La Piața Veteranilor, din sectorul 6 al Capitalei, s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei.

La Piața Crângași, s-au constatat deficiențe de marcare a zonei destinate accesului consumatorilor și nespațierea corespunzătoare dintre tarabe, motiv pentru care operatorul economic care deține centrul comercial a primit avertisment, iar neregulile au fost remediate în timpul controlului, activitatea în piață fiind oprită timp de 2 ore.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor anunță că va continua campania de verificări și în zilele următoare, pentru a se asigura că prevederile legislației privind drepturile consumatorilor, precum și cele ale ordonanțelor militare sunt respectate cu strictețe.