Confidenţialitate

București: Evenimente dedicate aniversării Zilei Pompierilor

Evenimentele dedicate aniversării Zilei Pompierilor îmcep la Monumentul “Eroilor Pompieri” din București, cei mai merituoşi militari urmând să primească distincţiile anului.

“Festivitatea va cuprinde ceremonii militare şi religioase, precum şi conferirea însemnelor onorifice ‘Pompierul de onoare al anului’ şi ‘Salvatorul de onoare al anului’ celor care s-au remarcat prin obţinerea unor performanţe profesionale deosebite, servicii de excepţie şi acte de eroism în executarea misiunilor. Vor fi acordate insigne onorifice celor mai merituoşi militari, desemnaţi ‘Salvator de Onoare’, respectiv ‘Pompier de Onoare’ ai anului”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Momentul aniversar i se va încheia cu defilarea Detaşamentelor de Onoare ale IGSU Bucureşti – Ilfov, precum şi a tehnicii de intervenţie specifice structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Tot vineri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, publicul va putea vizita gratuit Foişorul de Foc, în intervalul orar 8,00 – 16,00.

Sâmbătă, IGSU “Dealul Spirii” Bucureşti- Ilfov îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţiile de tehnică şi exerciţiile demonstrative pregătite special pentru ei în parcul Carol din Bucureşti, de la 10,00 şi 18,00.

Duminică, în intervalul 10,00 – 18,00, subunităţile operative din cadrul IGSU îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, evenimentul constituind un bun prilej pentru ca cei interesaţi să cunoască activităţile şi misiunile specifice armei. Totodată, vor fi organizate ateliere de lucru, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Aniversarea Zilei Pompierilor din România şi împlinirea a 171 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagina de devotament şi demnitate naţională.