București este de azi primul oraș din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric

De marți, Bucureștiul devine primul oras din CEE cu un serviciu de ridesharing complet electric, oferit de UberGREEN. În Europa, Uber mai oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto și Zurich.

“Credem că viitorul transportului este electric, împărțit cu alții și autonom, dar este încă o cale lungă până acolo. Scopul acestui serviciu pilot este să facă mobilitatea electrică accesibilă unui număr de oameni mai mare ca niciodată și să contribuie la dezvoltarea transportului electric în București. Nu putem reuși singuri – vrem să încheiem parteneriate cu autoritățile, cu producătorii auto și cu alți actori din zona de energie pentru a face mașinile electrice disponibile tuturor, peste tot ” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager Uber România.

România a fost aleasă pentru lansarea serviciului pilot UberGREEN pentru că este una dintre cele mai importante țări din Uniunea Europeană pentru Uber, dar și pentru că București se confruntă cu o problemă severă a poluării aerului, au explicat oficialii Uber în timpul evenimentului de lansare, care a avut loc marți în București.

„Faptul că Bucureștiul este unul dintre primele orașe din Europa unde este lansat acest serviciu, pe lângă Londra, Paris sau Madrid arată deschiderea românilor față de servicii inovatoare digitale” a comentat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România.

“Bucureștiul are nevoie urgentă de un plan de transformare. Nivelul de poluare din Capitală, situat mult peste media europeană admisă, nu mai este o noutate. Astăzi, suntem expuși inhalării unor substanțe extrem de periculoase ce pot avea repercursiuni grave asupra sănătății noastre și a copiilor noștri.

Necesitatea dublării spațiului verde pentru fiecare locuitor este foarte mare. Lipsa implementării acestui lucru poate avea un impact financiar semnificativ, din perspectiva Curții Europene de Justiție. Cuantumul penalităților poate ajunge chiar și până la valoarea de 100 de milioane de euro pe zi. Avem nevoie de o infrastructură inteligentă pentru transportul persoanelor, efectuată prin intermediul mașinilor verzi și în condiții de maximă siguranță a pasagerilor” a spus Andrei Coșuleanu, Executive Director Let’s do it România.

Mașinile din serviciul pilot UberGREEN în București sunt modelul Renault ZOE cu noua baterie Z.E. 40, care permite o autonomie de 400 km NEDC (echivalentul unei distanțe reale de 300 km în mediu urban și limitrof) după o singură încărcare.

Autonomia de 400 km NEDC înseamnă o distanță dublă față de cea avută de modelul anterior și este cea mai bună autonomie disponibilă pe toate automobilele 100% electrice destinate publicului larg din România. ZOE, echipată cu noua baterie Z.E. 40, este fabricată la uzinele Renault Flins, în Franța.

Prețul noului serviciu UberGREEN este același ca la UberSELECT: 1,65 lei tarif de bază/ 0,28 lei pe minut/ 1,65 lei pe kilometru. Tariful minim este 12 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS