București: Doar 15% dintre asociațiile de proprietari au cerut să fie reluată furnizarea căldurii

Din cauza temperaturilor scăzute, în București, a fost reluată furnizarea căldurii în locuințe, încă de aseară.

Doar 15 la sută dintre asociațiile de proprietari au cerut căldură în apartamente – a spus la comandamentul de la Primăria Capitalei, directorul RADET, Sorin Chiriță.

El a anunțat că din această după-amiază, de la ora 14.00 toți bucureștenii vor avea caloriferele calde, dacă asociațiile de proprietari au deschis vanele din subsolurile blocurilor.

„Pornirea sistemului este destul de greoaie. Am pornit cele 3 CET-uri, dar până s-a echilibrat sistemul a durat ceva. Însă, începând cu ora 14, sistemul va fi echilibrat și vom simți căldura în toate apartamentele, acolo unde Asociațiile de locatari au dat drumul. Menționez că Asociațiile de proprietari care doresc să nu li se furnizeze agent termic pentru încălzire trebuie să facă o solicitare scrisă către RADET iar noi vom pulbica pe site lista acestora” – a declarat directorul RADET, Sorin Chiriță.

Directorul RADET a precizat că ieri a apărut o avarie în rețea și din această cauză, în toate blocurile în București, cu excepția celor din sectorul 5, la robinet a cursă apă călâie în loc de apă caldă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea îi cere ministrului Dezvoltării Regionale să modifice legea astfel încât oprirea sau reluarea căldurii să se poată face oricând, nu după 3 zile consecutive cu temperaturi peste, respectiv sub 10 grade.

„Am discutat chiar în această dimineaţă cu doamna viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shaideh, iar în cursul zilei de astăzi îi vom transmite o solicitare de modificare a Hotărârii de Guvern care prevede aceste condiţii atât pentru oprirea sistemului centralizat de termoficare, cât şi pentru repornirea sa. RADET nu putea reporni mai devreme sistemul de termoficare, până când nu se înregistrau, trei zile consecutive cu temperaturi medii nocturne sub 10 grade Celsius”, a spus Gabriela Firea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureștiul va intra sub avertizare cod galben de ploi abundente și vânt din această după-amiază de la ora 16.00 și până mâine dimineață la ora 9.00.

Meteorologii spun că vor cădea 25-30 de litri de apă pe metru pătrat și chiar 40 de litri, în nordul Capitalei, iar vântul va sufla cu 50 până la 60 de kilometri pe oră.

Temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile, astfel încât sâmbătă dimineața, termometrele vor indica în București minus două grade – spune Gabriela Băncilă de la Administrația Națională de Meteorologie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS