Confidenţialitate

BUCUREȘTI: De joi, se reduce cu un sfert numărul mijloacelor de transport în comun

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că începând de joi dimineață, numărul mijloacelor de transport în comun din București va fi redus cu 25%.

„Înncepând de mâine dimineață (joi) se va reduce parcul auto al STB. Dar nu e motiv de îngrijorare pentru că s-a redus semnificativ numărul călătorilor”, a declarat Gabriela Firea.

„Trebuie să redimensionăm parcul auto și astăzi în jurul prânzului vom anunța dispoziția și la nivel oficial și va fi comunicată pe cale ierarhică. Trebuie să-i protejăm pe călători, dar în aceste zile sunt tot mai puțini, pentru că au înțeles mesajul autorităților de a n u face acele drumuri care nu sunt obligatorii.

De asemenea trebuie să-i protejăm și pe conducătorii auto pentru a nu ajunge în situația în care să nu aibă cine să mai conducă autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele”, a explicat edilul Capitalei.

Primarul a mai spus că în mașinile care continuă să circule se face dezinsecție de mai multe ori pe zi pentru a proteja călătorii cât și conducătorii auto.