Confidenţialitate

Bucureşti: Borduri din plastic montate în luna august, schimbate după trei luni – AUDIO

În vară, Primăria Sectorului 4 a montat borduri de plastic peste bordurile de beton din oraș, pe kilometri întregi, pentru protejarea bordurilor de beton, au explicat autoritățile locale.

A costat 180.000 de lei pe km. Costul era la jumătate din cât ar fi trebuit să se plătească pentru înlocuirea acestora, au explicat edilii. Practic, s-au pus niște huse de protecție, s-au îmbrăcat în teci de plastic bordurile de beton ca să se protejeze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acum, bordurile din plastic montate în luna august pe străzile din jurul Parcului Tineretului, din sectorul 4, sunt schimbate, după trei luni.

Mai rău, schimbarea se face prin distrugerea asfaltului abia turnat.

La câteva ore după transmiterea acestei știri, am primit următoarele precizări din partea Primăriei Sectorului 4:

”Lucrările aferente trotuarelor din zona parcului Tineretului au fost realizate în cadrul unui proiect pilot de schimbare/remediere a porțiunilor deteriorate, care a fost demarat în luna august a acestui an. Prin această metodă, una de altfel frecvent folosită în străinătate, s-a avut în vedere aplicarea unor materiale de protecție pentru asigurarea unei durate de utilizare cât mai mare a bordurilor.

În acest context, având în vedere că vorbim despre un proiect pilot, Primăria Sectorului 4 nu a efectuat nicio plată pentru lucrările menționate mai sus, acestea neavând alt rol în afara celui de a testa soluții alternative de protejare a investițiilor publice”.

FOTO: Andrei Nica