Bucureşti: Băiatul de 9 ani care şi-a ucis bunica în primăvara acestui an nu este şcolarizat

Copilul care şi-a ucis bunica într-un apartament din Sectorul 1 al Capitalei nu participă la cursurile de învăţământ în nicio şcoală, susţin reprezentanţii ISMB.

Oficial, motivul ar fi clasele aglomerate şi lipsa locurilor, potrivit Mediafax.

Adevărul ar putea fi, însă, altul – copilul a trecut prin 3 școli în 6 luni iar părinții au protestat de fiecare dată când au aflat cine este, de fapt, noul coleg al copiilor lor.

Potrivit surselor Realitatea Tv, băiatul a fost trimis la școală chiar a doua zi după ce și-a omorât bunica. Directoarea a aflat de la Inspectorat. La începutul acestui an școlar, copilul a fost transferat la o altă şcoală, iar când părinții s-au revoltat, băiatul a fost din nou transferat.

În acest moment, băiatul se află, împreună cu mama lui, la un Centru de Maternitate.

Din punct de vedere legal nu există decât două soluţii: fie scolarizarea la domiciliu, fie în sistemul de stat.

Fiind vorba de un minor sub 14 ani,  el nu poate răspunde în faţa legii.

“Că autorităţile noastre sunt incompetente, nu e o noutate, dar ele sunt si inconştiente, pentru că ce credeti?! au hotarat că băieţelul NU are nevoie de expertiză psihiatrică după ce a comis crima. (…) Ce voi face cu fiica mea? Am s-o las în şcoală şi nu o voi avertiza deloc, am să o mut, am să militez sa nu fie primit copilul? Nu ştiu! Ştiu doar că trăim într-o ţară în care autorităţilor nu le pasă că violenta în familie e marca înregistrată în familia traditionala si ca daca nu vom face nimic, intr-o zi noi sau copiii noştri ne vom lovi de un agresor şi vom deveni victime… iar primul agresor pentru mine este statul român”, a scris pe Facebook una dintre mamele revoltate de întâmplare .