Confidenţialitate

București: Anchetă după un salt cu paraşuta în Catedrala Mântuirii Neamului | VIDEO

Serviciile de pază şi supraveghere de la şantierul Catedralei Mântuirii Neamului din Capitală efectuează verificări după ce pe internet au apărut imagini cu o persoană care a sărit cu paraşuta în interiorul clădirii.

Din primele verificări, aceasta a pătruns fraudulos în lăcaşul de cult.

Potrivit Departamentului de Coordonare a lucrărilor de şantier de la Catedrala Naţională, “în urma verificărilor efectuate până în acest moment pe şantierul Catedralei Naţionale, s-a constatat că persoana care a efectuat un salt cu paraşuta în interiorul acesteia a pătruns acolo în mod total fraudulos, intrând într-un sector foarte greu accesibil din punct de vedere logistic şi administrativ, după încheierea programului de lucru din ziua respectivă”.

Conform estimărilor rezultate din analiza imaginilor publicate, în care se pot observa detalii legate de evoluţia şantierului interior, întâmplarea a avut loc anul trecut, în perioada verii.

Echipele coordonatoare ale şantierului Catedralei Naţionale au sesizat serviciile de pază şi supraveghere, care efectuează verificări ale bazelor de date existente privind intervalul de timp identificat, atât pentru spaţiul interior, cât şi exterior al Catedralei.

“Menţionăm că incidentul reprezintă o faptă frauduloasă, comisă în mod abuziv şi fără nicio implicare din partea celor care lucrează în acest şantier. Având în vedere gradul ridicat de risc al incidentului, echipa coordonatoare de la Catedrala Naţională va solicita sprijinul autorităţilor competente care sunt în măsură să efectueze o anchetă adecvată în vederea depistării persoanei respective”, precizează sursa citată.

Un bărbat a sărit cu paraşuta din turla Catedralei Neamului, în interiorul lăcaşului, momentul devenind viral pe reţelele sociale.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române spun că saltul s-a petrecut în vara anului 2021, când Catedrala era în șantier.