Confidenţialitate

BUCUREȘTI: Amenzi după o manifestație a celor care contestă restricțiile

Jandarmii bucureşteni au aplicat, duminică seara, 15 amenzi pentru participanţi la un protest faţă de restricţiile impuse de autorități în contextul înrăutățirii situației epidemiologice.

Sancțiunile însumează 7.000 de lei.

”În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane. Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii şi cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, a transmit Jandarmeria Capitalei.

De asemenea, o persoană a fost surprinsă folosind o dronă în Piaţa Victoriei, fiind sancţionată contravenţional pentru această faptă.

”În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului. Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, precvizează jandarmii bucureşteni.