BUCUREȘTI: A fost confirmat cel de-al 12-lea caz de infectare cu coronavirus pe teritoriul României

Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Este, în același timp, primul caz confirmat din Capitală.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.

Reamintim, tot astăzi (sâmbătă), au fost confirmate alte două cazuri.

Un caz privește o fată de 15 ani din Timișoara, colegă de școală cu adolescentul de 16 ani depistat pozitiv zilele trecute, iar cel de-al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care s-a întors cu în țară cu același avion în care a fost și bărbatul de 40 de ani, confirmat pozitiv vineri. Ambii pacienți sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS