Confidenţialitate

București: A doua zi în care autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu circulă

Angajații societății de transport în comun din București refuză să îşi reia activitatea, astfel că autobuzele, troleibuzele și tramvaiele nu circulă nici vineri dimineață pe străzile Capitalei.

Conducerea STB a avertizat că există posibilitatea ca greva să continue, întrucât liderii sindicali pun presiune pe angajați, dar ziua nemuncită de ieri nu va fi plătită.

“Ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acţiune”, au avertizat reprezentanții societății.

Primarul general al Capitalei a anunțat, joi seară, că executorii judecătoreşti vor merge, vineri dimineață, în autobaze şi în depouri, pentru a informa șoferii și vatmanii că protestul lor a fost suspendat. Deși poate fi contestată, decizia instanței este executorie.

Nicușor Dan consideră că protestul nu este unul spontan, ci “orchestrat politic”.

Legalitatea grevei va fi analizată, vineri, de tribunal.

În fața somațiilor de a demisiona, directorul STB, Adrian Criţ, a lansat acuzaţii la adresa liderului de sindicat Vasile Petrariu, reprezentant al PSD în Consiliul General al Capitalei.

Președintele PSD susține că a fost informat despre protestul din București de premierul Nicolae Ciucă, partenerul său liberal de guvernare.

Referindu-se la Vasile Petrariu, Marcel Ciolacu insistă că “trebuie făcută o distincţie” între funcţia aleasă de consilier şi cea de lider sindical.