București: 28 de copaci rupţi de furtună şi patru automobile avariate

Zona Capitalei a fost afectată de o furtună, sambătă după-amiază. Pe Domeniul Stirbey, acolo unde avea loc un festival dedicat copiilor, o femeie a fost rănită, dupa ce un copac a căzut. Potrivit unor martori, femeia a fost transportată la spital cu o ambulanță privată.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin, după ce 28 copaci au fost rupți de furtună și au căzut pe străzi, dar și peste mașini.

Potrivit ISU Bucureşti, 4 autoturisme au fost avariate, iar un panou publicitar și mai multe elemente de construcție au fost afectate de vântul puternic.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, în timpul furtunii au fost rănite o femeie şi un bărbat din Voluntari. Bărbatul se afla la volanul maşinii, când un copac a căzut peste autoturismul său, el fiind rănit uşor la cap, fără a fi necesar să fie dus la spital.
În schimb, femeia a suferit un traumatism toracic şi traumatisme la picioare şi a fost transportată la spital cu o ambulanţă. Ea a fost rănită după ce un copac a fost rupt de vântul puternic, în timp ce se afla în parcul de la Palatul Ştirbey, unde avea loc un concert susţinut de Gaşca Zurli, la care luau parte câteva mii de oameni.
La scurt timp, evenimentul a fost întrerupt. De altfel, Gaşca Zurli a anunţat, sâmbătă seară, pe Facebook, că s-a decis întreruperea Festivalului Zurlandia din cauza furtunii declanşate în oraşul Buftea. „Din motive de securitate, toate activităţile ce se desfăşoară în cadrul festivalului se suspendă până la noi informaţii. O furtună extrem de violentă s-a declanşat în jurul orei 16.00 asupra Domeniului Ştirbey, cu ploi torenţiale. Un copac a căzut din pricina vântului puternic, rănind o femeie. Aceasta a fost imediat preluată de către un echipaj SMURD şi dusă la spital. Medicii susţin că viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Festivalul Zurlandia revine pe 18 iunie, pe Domeniul Stirbey din Buftea. În urma inspecţiei efectuate de Jandarmeria Română şi organizatori s-a decis ca festivalul să fie reluat mâine. Zonele afectate de furtună au fost izolate. Autorităţile ne asigură că ne putem desfăşura activităţile în cele mai bune condiţii„, menţionează sursa citată.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS