BUCUREȘTI: 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut în capitală

Consilierii generali au aprobat, în şedinţa de joi, proiectul de hotărâre care prevede acordarea unui stimulent financiar în valoare de 2.500 de lei pentru copiii nou-născuţi, cu condiţia ca unul dintre părinţi, cel puţin, să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, iar copilul să se fi născut într-una dintre maternităţile din Capitală.

Proiectul a fost aprobat cu 49 de voturi “pentru” şi o abţinere.

Potrivit proiectului aprobat de CGMB, suma de 2.500 de lei va fi acordată o singură dată pentru fiecare nou-născut, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, în baza unui dosar care va conţine actul de indentitate al unuia dintre părinţi în original şi copie, certificatul de naştere al copilului în original şi copie, biletul de ieşire din spital sau certificatul medical constatator al naşterii şi o cerere tip.

Dosarul cu documentele doveditoare trebuie depus la sediul Direcţiei în termen de o lună de la naşterea copilului.

Pentru acordarea stimulentului, cel puţin unul dintre părinţi trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, iar copilul să se fi născut într-una dintre maternităţile din Capitală.

Acesta a fost primul proiect de hotărâre aprobat de consilierii generali după reluarea şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care a fost întreruptă din cauza unui scandal izbucnit după ce mai mulţi cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, au fost împiedicaţi să intre la şedinţă.

Oamenii s-au îmbrâncit cu poliţiştii locali şi cu jandarmii, iar în urma scandalului reprezentanţii Primăriei au chemat echipaje SMURD, după ce trei poliţişti locali ar fi fost răniţi în busculada creată.





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS