Bucureştenii pot propune idei pentru dezvoltarea Capitalei

Începând de luni, 18 septembrie, bucureștenii pot depune proiecte de interes local, care vor fi implementate din anul 2018.

Dintre propunerile înscrise, vor fi selecţionate doar 20 de proiecte, iar cei care participă trebuie să fie persoane fizice, cu vârsta de minim 18 ani, cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.

Aceștia trebuie să îşi creeze un cont de utilizator pe site-ul Primăriei Capitalei, la secţiunea campaniei „Propune pentru Bucureşti”.

Este necesar ca proiectul să fie dedicat unei investiţii aflate în competenţa Municipiului Bucureşti şi să vizeze domenii precum infrastructura, locuri de joacă pentru copii, siguranţa circulaţiei, sănătate și altele, transmite Primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Bugetul propus pentru această campanie, pentru anul 2018, este de 4 milioane de euro, cu TVA.

Astfel, valoarea totală estimată pentru un proiect nu trebuie să depăşească suma de 200.000 euro, cu TVA.

Toate proiectele depuse vor fi analizate în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie 2017, apoi se va afișa pe site-ul Primăriei Capitalei lista celor eligibile, care vor fi supuse la vot.

În perioada 6 -17 noiembrie cetăţenii vor putea vota online o propunere de proiect din fiecare domeniu.

În urma ierarhiei votului, acţiunile necesare pentru implementarea celor 20 de proiecte vor fi incluse în proiectul de buget al Municipiului Bucureşti pentru anul 2018, precizează primăria.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS