Confidenţialitate

Bucurestenii dau în medie 50 de lei/zi pe mancare comandata

Bucureştenii comandă cel mai mult şi mai des de mâncare acasă şi la birou: dau zilnic, în medie, 50 lei pe o comandă, în timp ce clujenii, timişorenii şi ieşenii care comandă mâncare online cheltuie în jur de 40 lei per comandă.

Şi la nivelul celor mai scumpe comenzi, tot capitala este lider.

Cea mai mare comandă este de 750 lei, urmată de Cluj, cu o comandă maximă de 500 lei, Timişoara cu 450 lei şi Iaşi cu aproape 200 de lei.

Cu toate acestea, obiceiurile de consum și preferințele culinare ale locuitorilor capitalei sunt diferite de cei din provincie.

Bucureștenii comandă din necesitate. Sunt tineri, foarte activi, cu un ritm de viață alert și știu că au nevoie de o masă completă și hrănitoare.

În schimb, clujenii, timişorenii şi ieşenii sunt gurmanzi și le place să descopere noi feluri de mâncare.

Majoritatea comenzilor din București sunt făcute de la birou, în jurul prânzului şi constau în meniuri complete, cu fel principal – pui sau porc, cu garnitură, salată şi desert.

În celelalte oraşe, comenzile plasate de cele mai multe ori seara constau în preparate care nu se gătesc de obicei acasă, varietăţi de mâncăruri care se pot mânca direct cu mâna: de la aripioare picante cu chipsuri, la pui shanghai, pizza sau bucătărie orientală.