Confidenţialitate

Bucharest Pride: Marș al comunității gay, pe traseul Arcul de Triumf – Piața Victoriei

Sambata, de la ora 16, are loc a 10-a editie a Marsului Diversitatii, pe traseul Arcul de Triumf – Piata Victoriei. Anul acesta, marsul se desfasoara sub sloganul “TU esti schimbarea!”.
“Vrem sa fim vizibili pe strada, fara sa ne temem pentru siguranta noastra”, este una dntre dorintele membrilor Asociatiei Accept Romania, organizatorul marsului.

In acelasi timp, ONG-ul subliniaza ca identitatea este ceva atât de personal încât nu poate fi negociată nici cu părinţi, nici cu medici sau judecători. In plus, acestia denunta faptul ca “persoanele LGBT din Romania nu se pot bucura de o viata de familie protejata de lege”, dupa ce Comisia Juridica din Camera Deputatilor a dat un aviz negativ propunerii de legiferare a parteneriatului civil. La Marşul Diversităţii ar urma să participe, potrivit organizatorilor, aproape 500 de persoane.

Traficul rutier va fi restrictionat in timpul marsului, pe traseul de deplasare al participantilor, de la Arcul de Triumf pana la intrarea in Piata Victoriei, precum si pe strazile care se intersecteaza cu Soseaua Kiseleff.