Bucharest Jazz Festival, între 3 și 9 iulie

Organizat între 3 și 9 iulie, Bucharest Jazz Festival anunță pentru cea de-a șasea ediție, pe lângă un program eclectic de concerte live în Piața George Enescu și evenimente conexe la ARCUB, un nou program de promovare a tinerilor interpreți din jazzul românesc, intitulat New Jazz Voices, din cadrul programului de finanțare New Jazz Works. Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, Bucharest Jazz Festival își propune să facă muzica de jazz accesibilă unui segment cât mai mare de public și, în același timp, să descopere și să lanseze tinerele talente ale jazzului autohton printr-un concurs dedicat tuturor vocaliștilor de jazz din România.

Componentă a Bucharest Jazz Festival, New Jazz Works a fost demarat în 2015 la propunerea artistului şi curatorului Lucian Ban din nevoia unui program care să sprijine și să stimuleze crearea de noi lucrări de jazz din România. După două ediții care s-au derulat cu succes, iar operele comisionate au fost prezentate pe scena Bucharest Jazz Festival, la propunerea actualului curator, Teodora Enache, ARCUB a identificat oportunitatea ca anul acesta programul să vină în sprijinul vocaliștilor, urmând ca în 2018 programul să se adreseze instrumentiștilor de jazz.

Programul New Jazz Works se concentrează, în fiecare ediție, pe câte o disciplină a jazzului, fie că este vorba de compoziție de jazz, interpretare vocală sau interpretare instrumentală.

Concursul New Jazz Voices conține trei criterii importante și anume: abilități vocale – originalitate, acuitatea sunetului, expresivitate, interpretare, abilități specifice jazz-ului – simț ritmic, frazare jazzistică, spontaneitate și capacitatea de a  improviza și nu în cele din urmă calități artistice care trebuie să transmită publicului emoție, carismă și prezență scenică.

În 2017, Bucharest Jazz Festival dedică programul New Jazz Voices, vocilor de jazz din România. Concursul vizează vocaliștii din România care doresc să se afirme și care au nevoie de sprijinul întregii comunități de jazz.

Aplicanții vor fi evaluați de un juriu format din 3 membri, iar artistul câștigător va fi invitat să concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival în cadrul ediției din 2018.

Calendar New Jazz Voices:

26.05.2017: open call concurs

14.06.2017: termen limită de trimitere a dosarelor

21.06.2017: anunț finaliști prima etapă

Transmiterea dosarului de aplicație:

Dosarul electronic se trimite prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro și va conține:

  1. CV-ul aplicantului;
  1. Două link-uri: un link audio (poate fi şi înregistrare din studio) + un link video, cu două piese la alegere
  2. copie după actul de identitate.

Termenul limită de trimitere a dosarelor de aplicație este: 14 iunie, ora 17:00

Procesul de selecție în vederea concursului New Jazz Voices se încheie după decizia membrilor juriului asupra câștigătorului. Organizatorii precizează că nu se pot depune contestații.