Bruxelles: Proteste la Bruxelles, în timpul summit-ului

Reuniunea oficialilor europeni de la Bruxelles este întâmpinată cu proteste ale sindicatelor

Șefii de stat și de Guvern se reunesc astăzi, la Bruxelles, pentru a participa la lucrările Consiliului European.

Summit-ul va ține două zile, timp în care liderii europeni vor discuta și despre proiectul de buget al Uniunii, respins ieri de Parlamentul European.

Mii de persoane sunt așteptate la mitingul organizat în Parcul Centenarului din Bruxelles, situat la câteva sute de metri de clădirea Consiliului European unde are loc summit-ul.

Sindicaliștii din Germania, Franța, Belgia, Portugalia și Spania au răspuns apelului la protest lansat de Confederația Europeană a Sindicatelor.

Protestatarii le cer liderilor europeni să renunțe la austeritate, deoarece are consecințe dezastruoase asupra economiei. Prioritatea ar trebui să fie investițiile și crearea de locuri de muncă destinate tinerilor, spun sindicaliștii.

Obiectivul summit-ului este relansarea economică în țările Uniunii, în condițiile în care Grecia, Portugalia și Italia, se confruntă în continuare cu recesiunea.

Se va discuta și despre proiectul de buget al Uniunii respins de Parlamentul European. România e reprezentată la summit de președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.