Confidenţialitate

Brutarii și producătorii de carne se așteaptă la vânzări mai mici în perioada sărbătorilor de iarnă | AUDIO

Încă o săptămână până la Ajunul Crăciunului, iar în brutăriile din toată țara cuptoarele sunt deja încinse. Primele comenzi pentru cozonaci au fost făcute.

Brutarii se așteaptă la vânzări cu aproape 10 procente mai mici, în comparație cu anul trecut, spune președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu, într-un interviu pentru Agerpres:

„Mulți oameni nu mai ies din casă decât mai rar, mai puțin, nu se întâlnesc cu prietenii. Estimăm o vânzare mai mică cu circa 10%, ceea ce e îmbucurător față de vânzările din perioada Paștelui, când au fost scăderi de 30-40%.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce priveşte preţul cozonacilor, şeful Rompan spune că majorările nu sunt semnificative:

„E până în 10%,nu vorbesc ca media, ci în unele locuri. Sunt unități care înregistrează cheltuieli mai mari. Trebuie să luăm în calcul că făina a crecut cu 35% prețul față de 1 iulie anul acesta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și industria cărnii are de suferit, sunt așteptate scăderi, spune la Europa FM președintele ROMALIMENTA, Sorin Minea:

„Din ceea ce se vorbește la nivel de Europa, scăderea pe piață este undeva în jur de 20%. Fiind vorba de Crăciun, care era un punct de mare vânzare, îl pot compara cu Crăciunul de anul trecut. Cererea nu are cum să fie mai mare, una, ți s-a schimbat modul de vânzare, de prezentare a mărfii, a doua este lipsa HoReCa, pe care nu am cu ce s-o compensez.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.