Confidenţialitate

Brummell: Românii care trăiesc, lucrează şi studiază în Marea Britanie sunt bineveniţi în continuare, în pofida Brexit

Românii care trăiesc, lucrează şi studiază în Marea Britanie sunt bineveniţi în continuare, în pofida Brexit, a dat asigurări Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell. „Sunt foarte fericit că mulţi studenţi buni din România au ales să continue învăţământul universitar cu cei mai buni din lume, în Marea Britanie. Şi sunt foarte fericit şi mulţumit că medici şi asistenţi medicali buni din România lucrează în Serviciul Naţional de Sănătate, dar şi în multe profesii şi domenii în care românii fac lucruri foarte importante”, a subliniat diplomatul.

Întrebat dacă există garanţii privind drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie în contextul Brexit, Paul Brummell a răspuns: „Sper să fie o soluţie în curând în negocierile privind Brexit şi care va fi o soluţie bună şi pentru cetăţenii români din Marea Britanie şi pentru cetăţenii britanici din alte ţări ale Uniunii Europene”.

Ambasadorul a subliniat că Bucureştiul şi Londra au un parteneriat strategic, bazat pe doi piloni. „Securitate şi prosperitate. Iar obiectivul meu este să dezvoltăm relaţiile noastre pe ambii piloni”, a explicat el.