Confidenţialitate

Britanicii s-au bucurat de prima zi de relaxare a restricțiilor | AUDIO

”Ca o zi de sărbătoare” – așa au descris mai mulți români stabiliți în Marea Britanie atmosfera după relaxarea mai multor restricții.

Astăzi, în Regatul Unit, s-au redeschis magazinele de haine, sălile de fitness, terasele dar și piscinele.

Mihaela locuiește în Barnsley – orășel aflat la 40 de km de Manchester. A profitat de vremea bună și a ieșit la terasă – unde este nevoie să-ți faci rezervare înainte, iar accesul se face pe baza unui cod digital.

”Lumea cred că a fost foarte nerăbdătoare să iasă să se plimbe, nu neapărat la cumpărături, orașul era plin, toată lumea sta pe stradă, prin magazine, a fost foarte plăcut, să pot să beau o cafea și să mă uit la lume cum  trece”.

La Londra, au fost cozi la magazinele de haine – redeschise acum după mai bine de trei luni. Britanicii au putu merge din nou și la sălile de fitness sau piscină. Iar celebrele Pub-uri au așteptat din nou clienți, cei drept, numai pe terasă – deocamdată.

David s-a stabilit de mai mulți ani în Londra și lucrează chiar în industria HORECA din capitala Regatului Unit.

”Cum am simțit la mine în casă și se simte și pe străzi, e ca o mare sărbătoare aic, cozi interminabile. Am făcut și eu booking să merg diseară la pub, voi fi acolo probabil până la ora închiderii.”

S-au deschis și frizeriile.

Autoritățile britanice fac în continuare apel la prudență. Până acum, în Marea Britanie au fost vaccinate aproape 40 de milioane de persoane cu cel puțin o doză.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu

Foto: Facebook