Brigitte Bardot, la aniversare

Brigitte Bardot este o legendă care va evoca întotdeauna frumusețea, plăcerea de a trăi, libertatea și senzualitatea.

La 28 septembrie, actrița, un sex-simbol al anilor 60, se aniversează.

În copilărie, Brigitte Bardot a fost “timidă și urâtă”, după ea însăși a mărturisit în memoriile sale, pentru că “aveam părul rar, ochelari și purtam aparat de îndreptat dinții”.

Transformarea într-o superbă femeie și inițierea unei cariere de o deosebită strălucire s-au produs treptat. A lucrat mai întâi ca manechin pentru marile case de modă pariziene. Debutul în cinematografie s-a produs la 17 ani.

La început – spune ea – nimeni nu se interesa de ea. Până în 1956, când triumfă în filmul Și Dumnezeu creă femeia. Atunci, Brigitte lansează o nouă imagine a feminității, eliberată de complexe, directă, inocentă și provocatoare totodată.

Devine cea mai fotografiată femeie din lume, cu o notorietate pe care uneori o resimțea ca un infern, urmărită continuu de admiratori și de paparazzi.

În mijlocul acestui haos reușește să facă poate cel mai bun film al ei , Disprețul.

Însă, la vârsta de 38 de ani decide să pună punct unei cariere și poate unei epoci.

Am fost – declară ea – foarte fericită, foarte bogată, foarte frumoasă, foarte cunoscută și prea adesea dezamăgită. În prezent, Brigitte Bardot ramâne în memoria oamenilor drept un exemplu al forței feminine, o flacără nestinsă a cinematografiei.