Brigada din Serbia la Steaua – FC Vaslui

La centru va fi Milorad Mazic.

El a mai avut de-a face cu cele doua echipe in Europa League – a arbitrat-o pe Steaua in deplasarea de la Grashoppers Zurich iar pe FC Vaslui in meciul cu Lazio Roma.

Alte 6 partide vor fi conduse de brigazi din strainatate, anunta Liga Profesionista de fotbal. Ros-albastri au mai solicitat arbitri ‘de afara” la derbyurile cu Dinamo si CFR Cluj, Rapid la cel cu Steaua, FC Vaslui la meciul cu Otelul Galati iar Dinamo la partidele cu U Cluj si CFR.

Arbitri vor fi platiti de echipele care ii solicita. LPF precizeaza ca sumele vor cuprinde plata transportului , cazarii si a meselor plus baremurile arbitrilor, asistent de limba engleza si masina cu sofer pe toata durata sederii in Romania.

Decizia aducerii de arbitri straini a fost luata astazi de Comitetul Executiv al FRF . Amintim – la inceputul lunii, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, s-a opus categoric acestei masuri, care nu a trecut atunci de votul forului.

Seful CCA a votat si astazi impotriva, insa propunerea cluburilor bucurestene a strins totusi cele 7 voturi de care avea nevoie pentru a fi adoptata. Nici oficialii lui CFR Cluj nu sunt de acord cu arbitri straini…presedintele Iuliu Muresan se teme ca acestia ar putea gresi chiar mai mult decat cei autohtoni si considera ca este o masura care vizeaza direct liderulul Ligii Intai.

Presedintele Rapidului, Constantin Zotta, a explicat insa ca vor fi adusi doar arbitri cu ecuson FIFA, ce vor primi calificative in urma porestatiilor avute, astfel ca vor fi direct interesati sa isi faca bine treaba.