Brexit: Petiție pentru organizarea unui nou referendum

Aproape 3 milioane de britanici si rezidenti in Marea Britanie au semnat o petitie prin care cer un al doilea referendum pntru a-si exprima parerea in legatura cu iesirea sau nu a Marii Britanii din Uniunea Europeana. Semnatarii vor sa forteze parlamentarii sa ia in considerare cel putin o dezbatere pe aceasta tema.
Parlamentul britanic trebuie sa ia in considerare o dezbatere cu privire la orice petitie postata pe site-ul sau care a strans mai mult de 100.000 de semnaturi.

Potrivit propunerii, postata inaintea votului din 23 iunie, guvernul ar trebui sa organizeze un alt referendum privind apartenenta la blocul comunitar daca sprijinul pentru a iesi sau ramane in Uniune este mai mic de 60%, in conditiile unei prezente la vot mai mici de 75%.
Rezultatul de joi arata ca 52% dintre alegatori sprijina iesirea Marii Britanii din Uniune Europeana, iar prezenta la vot a fost de 72%.

De atunci, petitia – pe care numai cetatenii britanici sau rezidentii in Marea Britanie au dreptul de a o semna – a devenit foarte populara. Pana acum, s-au adunat peste 2.800.000 de semnaturi.

Cei mai multi dintre cei care au semnat-o locuiesc in zonele unde sprijinul pentru a ramane in UE a fost mai puternic, in special Londra.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS