BREXIT: Încă o încurcătură în Parlamentul Marii Britanii

Potrivit presei britanice, BREXIT are pare de un nou moment de impas.

Camera Comunelor a respins planul Partidului Laburist, privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, astfel că formaţiunea de opoziţie va cere organizarea unui nou referendum Brexit.

Anterior acesteui vot, premierul Marii Britanii, Theresa May, anunța că va propune amânarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană în cazul în care Camera Comunelor nu va opta pentru aprobarea Acordului sau pentru producerea Brexit fără acord.

Theresa May a declarat marţi, în Camera Comunelor, că a înregistrat „progrese bune” în discuţiile cu liderii UE din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

„Ştiu că unii membri ai Camerei Comunelor sunt preocupaţi că timpul se scurge, că există o stare de incertitudine pentru companii”, a afirmat Theresa May.

Premierul a precizat că va propune un nou vot parlamentar pe tema Acordului Brexit până pe 12 martie. Dacă textul va fi respins din nou, pe 13 martie va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord. Uniunea Europeană ar avea disponibilitatea de a aproba o amânare scurtă a ieşirii Marii Britanii din organizaţie dacă Guvernul de la Londra va cere acest lucru, au transmis unii oficiali europeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS