Brexit: Comisarul UE din partea Marii Britanii a demisionat

 

Comisarul european din partea Marii Britanii, Jonathan Hill, a demisionat din funcție, după ce majoritatea britanicilor au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Jonathan Hill a deținut portofoliul pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare şi Uniunea Pieţelor de Capital.

Oficialul a declarat că nu i se pare corect să dețină această funcție la Bruxelles ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

”Dat fiind că ne îndreptăm spre o nouă etapă, nu cred că este corect să continui să fiu comisar european ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.”, a declarat Jonathan Hill.

 

“Am venit la Bruxelles ca cineva care a făcut campanie împotriva aderării Marii Britanii la euro şi care era sceptic în privinţa Europei. Voi pleca fiind convins că, în pofida frustrărilor, faptul că făceam parte din UE, era bine pentru locul nostru în lume şi pentru economia noastră. Dar ceea ce a fost făcut nu poate fi desfăcut, iar acum trebuie să începem să facem noua noastră relaţie cu Europa să funcţioneze cât mai bine posibil”, a precizat Jonathan Hill.

Jonathan Hill a precizat că rezultatul referendumului l-a dezamăgit.

“Am sperat că Marea Britanie va vrea să joace un rol în dezbaterea pentru o Europă orientată în exterior, flexibilă, competitivă, a comerţului liber. Dar poporul britanic a luat o decizie diferită şi aşa funcţionează democraţia”.

Jonathan Hill a mai spus că urmează o nouă etapă pentru Marea Britanie. Totodată a adăugat că l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, încă de acum câteva săptămâni că va demisiona în cazul unui Brexit.

Jonathan Hill a fost propus pentru portofoliul finanțelor la Comisia Europeană de David Cameron, premier care și-a anunțat demisia după referendum.

Demisia britanicului era previzibilă, în condițiile în care politicienii de la Bruxelles au declarat că în urma votului de joi, Marea Britanie nu ar trebui să se mai ocupe de finanțele UE.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS