Brexit: Boris Johnson nu intră în cursa pentru funcția de premier al Marii Britanii

 

 

Boris Johnson, fostul primar al Londrei, considerat de mulţi favorit pentru a deveni viitorul premier al Marii Britanii, a anunţat joi că nu va candida la funcţia de preşedinte al Partidului Conservator. În aceste condiții nu va intra nici în cursa pentru funcția de premier al Marii Britanii.

 

„M-am consultat cu colegii şi, în contextul situaţiei politice actuale, am ajuns la concluzia că nu sunt persoana care să fie premierul Marii Britanii. Rolul meu va fi să ofer toată susţinerea viitoarei administraţii conduse de Partidul Conservator pentru a mă asigura că vom îndeplini în mod adecvat mandatul oferit de cetăţeni la referendum şi pentru a promova agenda în care cred, de a fi alături de locuitorii uitaţi ai acestei ţări”, a declarat Boris Johnson, care a susținut ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Fostul primar al Londrei a precizat că este vital ca membrii campaniilor pro şi anti-Brexit să se unească după referendumul de săptămâna trecută. „Aceasta este şansa noastră de a unifica partidul şi, în acelaşi timp, să ne unificăm ţara şi societatea”.

 

 

 

După referendum, Boris Johnson a devenit din ce în ce mai contestat în demersul de a deveni lider al formaţiunii şi implicit premier în locul lui David Cameron.

David Cameron a susţinut rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană şi a demisionat din funcţia de premier şi implicit din cea de lider al Partidului Conservator după referendumul prin care majoritatea cetăţenilor au decis părăsirea UE.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS