Confidenţialitate

„Breakfast at Tiffany’s” este subiectul unui nou proces deschis împotriva Paramount Pictures 

Drepturile asupra „Breakfast at Tiffany’s” fac subiectul unui proces intentat companiei Paramount Pictures de către fondul caritabil constituit de scriitorul Truman Capote înainte de moartea sa, relatează The Hollywood Reporter.

Dreptul de a realiza o continuare a filmului „Breakfast at Tiffany’s” (1961), un lungmetraj sau un serial inspirat de acesta, este subiectul unui nou proces deschis miercuri împotriva Paramount Pictures la Curtea Superioară din Los Angeles, scrie The Hollywood Reporter.

Cu câţiva ani înainte de a muri, Truman Capote, cel care a scris în 1958 romanul ce stă la baza filmului Breakfast at Tiffany’s, a constituit un fond caritabil.

Acum, Alan Schwartz, administratorul acestuia, susţine acum că drepturile au revenit executorului lui Capote în 1984, după moartea lui, iar apoi au fost transferate fondului caritabil.

„În 1991, reclamantul şi Capote Estate au semnat un acord cu Paramount, potrivit căruia Paramount a optat pentru anumite drepturi privind un sequel sau un prequel, între altele, legat de film. Acordul prevedea că, dacă un film nu urma să fie produs într-o anumită perioadă de timp, drepturile reveneau reclamantului”.

Având în vedere că nu a fost realizat niciun alt film, Scwartz pretinde proprietatea asupra drepturilor. Potrivit documentelor, Paramount contestă acest lucru.

Compania Paramount Pictures susţine că „nu a avut loc vreo restituire, că aveau dreptul, dar nu şi obligaţia de a produce filmul şi că a cumpărat aceste drepturi pentru 300.000 de dolari”, scrie în plângere.

Foto: captura video