Confidenţialitate

BRD a lansat primele carduri bancare cu cip

Cardurile cu banda magnetica aflate in stoc vor functiona normal pe toata perioada validitatii acestora, urmand ca la momentul reinnoirii sa fie inlocuite automat cu noua tehnologie cu cip.

Primele instrumente de plata migrate la noua tehnologie sunt cardurile Maestro si Cirrus BRD. Vor urma, in cel mai scurt timp, toate cardurile MasterCard, iar pana la sfarsitul acestui an banca va integra noua tehnologie pentru tot portofoliul de carduri.

BRD este prima mare banca din Romania care emite carduri sub standardul EMV (standard tehnologic realizat in comun de organizatiile Europay, MasterCard si Visa, care permite interoperabilitatea cardurilor cu cip cu sistemele de acceptare – ATM-uri si POS-uri – pentru realizarea de plati cu inalt grad de securitate).Intregul parc de ATM-uri si POS-uri BRD este certificat EMV inca din anul 2007, fiind capabil sa accepte la plata carduri care incorporeaza aceasta tehnologie.

BRD a emis peste 2,2 milioane de carduri si opereaza o retea de 1 370 ATM-uri si peste 15 000 de POS-uri. BRD-Groupe Societe Generale are active de aproximativ 12 miliarde EUR. Banca are peste 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 800 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.