Brazilia, tara gazda a Campionatului Mondial de fotbal, a desemnat o broasca testoasa care sa prezica rezultatele meciurilor

Este continuată astfel tradiția de la ultima ediție din 2010, când o caracatiță alegea, înaintea unei partide, echipa câștigătoare.

În 2010, germanii l-au desemnat pe Paul, o caracatiță care a prezis că Spania va câștiga turneul final. A murit însă în același ani.

Intuițiile sale au atras atenția lumii, iar acum a venit rândul unei broaște țestoase.

Brazilienii l-au desemnat pe Cabesau sau Cap Mare să fie prezicătorul la Campionatul Mondial. Broasca are 27 de ani, peste un metru lungime și 160 de kilograme. Reptila a ales deja echipa care va câştiga primul meci care începe la ora 23 ora României- și anume Brazilia o va învinge pe Croația în această seară.

Metoda prin care a ales a fost momirea cu pește. Astfel, într-un bazin cu apă, organizatorii au atârnat steagul naţionalelor care se vor înfrunta diseară, iar sub steaguri au pus mai mulţi peşti drept hrană.

În schimb, în China, autoritățile nu-i mai lasă pe ursuleții panda să prezică rezultatele meciurilor din Brazilia. Ursuleții erau considerați de presa chineză succesori ai caracatiței Paul. Și ei ar fi urmat să facă predicţii alegând mâncare din mai multe coşuri şi căţărându-se în copaci.