Confidenţialitate

Brazilia și-a câștigat grupa la CM, dar a ratat ocazia unei revanșe în fața Germaniei

Germania nu a putut să învingă Coreea de Sud, a fost chiar învinsă, cu 2-0 și a fost eliminată incredibil, de pe ultimul loc în grupă.

Totodată microbiștii au ratat reeditarea semifinalei din 2014, acel 7-1 cu Brazilia, fiindcă selecționata cariocas și-a câștigat acum grupa după ce a învins cu 2-0 Serbia.
Revenind la Germania, manschaftul avea nevoie de victorie cu deja eliminata Coreea de Sud însă a pedalat în gol și a avut doar câteva ocazii, cele mai importante în debutul reprizei secunde.

Adversarii au contra atacat de câte ori au avut ocazia și au dat lovitura în minutul 93, după un corner, gol anulat inițial pentru offside însă validat de arbitrajul video. Coreenii au mai lovit o dată în al 6-lea minut al prelungirilor și au trimis Germania acasă de pe ultimul loc.

Între timp Suedia a învins destul de surpinzator Mexicul, cu 3-0 și a câștigat grupa, evitând confruntarea cu Brazilia din optimi. Toate golurile s-au marcat după pauză, în interval de un sfert de oră: Augustinsson a deschis scorul, Granquist a transformat un penalty iar Alvarez a înscris un autogol.

Suedia va întâlni în optimi Elveția, care a remizat 2-2 cu Costa Rica, după ce a condus de fiecare dată. Drmic a făcut 2-1 în minutul 88 iar costaricanii au primit penalty în al 3-lea minut al prelungirilor. Căpitanul Brian Ruiz a executat, a tras în transversală dar mingea l-a lovit în spate pe portar și a intrat în plasă.

În fine, Brazilia a câștigat cum spuneam cu 2-0 meciul decisiv cu Serbia. Lansat excelent de Coutinho, Paulinho a marcat în minutul 36 iar Thiago Silva a încheiat socotelile la jumătatea reprizei secunde, după un corner. Brazilia va întâlni Mexicul în optimi.

Astăzi se definitivează tabloul primei runde eliminatorii. Departajate acum doar de cartonașele galbene, Anglia și Belgia vor juca de la ora 17 pentru întâietate în grupa G iar de la ora 21 trei echipe se vor lupta pentru ultimele două locuri în optimi. Japonia întâlnește deja eliminata Polonie în timp ce Columbia și Senegal se vor confrunta în meci direct. Niponii ratează calificarea doar dacă pierd iar dincolo se termină egal.