Confidenţialitate

BRAZILIA: Omagiu adus cadrelor medicale la Rio de Janeiro

Autorităţile oraşului brazilian Rio de Janeiro au adus un omagiu cadrelor din serviciile medicale care luptă împotriva pandemiei de nou coronavirus, relatează Globo.

Pe faimoasa statuie a lui Iisus a fost proiectată imaginea unui halat medical. Cuvintele “Mulţumesc” şi “Speranţă” au apărut pe soclu, traduse în mai multe limbi.

Duminică, Brazilia a anunţat că 1.223 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit, în creștere cu 99 de decese față de raportarea precedentă.

Statul sud-american numără 22.169 de cazuri de COVID-19 confirmate.

Preşedintele Jair Bolsonaro, un nostalgic al dictaturii militare, a criticat măsurile de distanţare socială impuse de guvernatorii statelor şi chiar oficialii din sistemul sanitar.

Liderul de la Brasilia vrea ca economia să repornească, argumentând că închiderea pe perioade prelungite reprezintă un risc mai mare decât o boală pe care o numeşte “o mică răceală”.

În majoritatea nopţilor, în oraşele braziliene, locuitorii aflaţi în izolare obişnuiesc să lovească în oale şi tigăi în semn de protest faţă de modul în care regimul gestionează criza.