Confidenţialitate

BRAZILIA: Ministrul Apărării îşi reafirmă sprijinul pentru democraţie şi Constituţie

Ministerul brazilian al Apărării şi-a reafirmat, luni, sprijinul pentru democraţie şi Constituţie, la o zi după ce preşedintele Jair Bolsonaro a luat parte la un miting în cadrul căruia sute de susţinători ai săi au cerut “o lovitură de stat militară”, relatează BBC.

Fernando Azevedo e Silva a declarat că forţele armate vor fi întotdeauna de partea legii, potrivit BBC.

Ministrul a insistat că violenţa împotriva reprezentanţilor presei este inacceptabilă.

Cel puţin 3 jurnalişti au fost atacaţi de protestatari, în timpul mitingului de duminică, organizat în capitala Brasilia.

Fost căpitan de armată și un nostalgic al dictaturii, Jair Bolsonaro a acuzat, recent, Congresul şi Curtea Supremă că încearcă să îi reducă prerogativele.

Președintele este vehement contestat în societatea braziliană pentru modul catastrofal în care a administrația sa gestionează criza de nou coronavirus.

Brazilia a depășit, duminică, pragul psihologic de 100.000 de cazuri confirmate de nou coronavirus.

Cu o populație de 210 milioane de locuitori și dimensiuni continentale, statul sud-american este pe locul al 9-lea la nivel mondial în ceea ce privește numărul infecțiilor cu SARS-Cov-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

În faţa a mii de susținători, Jair Bolsonaro a reluat discursul său împotriva măsurilor de izolare.

“Distrugerea locurilor de muncă din partea anumitor guvernatori este iresponsabilă şi inadmisibilă. Vom plăti un preţ uriaş în viitor”, a declarat liderul de extremă dreaptă.