Confidenţialitate

Brazilia – Costa Rica: 2-0 la Cupa Mondială

O altă mare favorită a Cupei Mondiale a fost la doar un pas de o surpriză negativă.

Brazilia a învins-o foarte greu pe Costa Rica, cu 2-0, după ce a marcat ambele goluri în prelungiri.

Meciul din Grupa E s-a jucat la Sankt Petersburg. Cu toate marile vedete pe teren, în frunte cu cel mai scump fotbalist al lumii – Neymar, reprezentativă “auri-verde” a reușit să puncteze abia în minutul 92, prin mijlocașul Barcelonei, Philippe Coutinho. Tabela a închis-o Neymar, în minutul 97, când a împins mingea în poarta lui Keylor Navas.

Brazilienii nu aveau decât varianta victoriei, după egalul cu Elveția, dar și pentru a evita egalarea unei performanțe negative, ce data de 40 de ani: 4 partide fără victorie.

Amintim, în semifinală ediției trecute, Brazilia a fost umilită de Germania cu 7-1, iar apoi a cedat și în fața Olandei cu 0-3 în finala mică.

Costaricanii au la rândul lor o statistică nefavorabilă: au pierdut 8 din ultimele 10 confruntări, în care au marcat de doar 5 ori, iar acum vor pleca acasă.

Tot în Grupa E, la ora 21:00, la Kaliningrad, Serbia va înfrunta Elveția. Sârbii au 3 puncte în urma succesului cu Costa Rica din prima rundă, și o victorie le-ar asigura prezența în optimi.