Confidenţialitate

Brazilia: 1.500 de oameni au fost reținuți în urma revoltelor din capitala țării | VIDEO

În Brazilia, 1.500 de oameni au fost reținuți în urma revoltelor din capitala țării. Principalele instituții ale puterii au fost luate cu asalt și vandalizate de susținători ai fostului președinte, în urmă cu o zi. Zeci de mii de brazilieni au organizat apoi mitinguri pro-democrație ca răspuns la manifestațiile violente.

În Sao Paolo, cel mai mare oraș din Brazilia, mii de oameni au cântat, au scandat numele actualului președinte Brazilian Lula da Silva și au cerut închisoare pentru fostul președinte Jair Bolsonaro.

BBC scrie că manifestanții au afișat pancarte pe care au scris să nu fie amnistiați cei care au încercat să dea o lovitură de stat și toți responsabilii să fie pedepsiți.

De altfel, după ce președintele brazilian a cerut sancționarea celor care au intrat cu forța și au produs pagube în sediile Congresului, Palatului Prezidențial și Curții Supreme, 1.500 de oameni au fost reținuți de polițiști.

Guvernatorul din capitala Brasilia a fost revocat din funcție pentru 90 de zile de către Curtea Supremă, după ce ministrul justiție l-a acuzat că nu a reușit să prevină revolta.

Între timp, pe internet au apărut imagini cu polițiști care râdeau și făceau fotografii împreună, în timp ce manifestanții ocupau campusul congresului.

Fostul președinte Jair Bolsonaro a fost acuzat de actualul șef de stat că a alimentat revoltele prin discursul său, mai ales că nu și-a recunoscut înfrângerea la alegerile prezidențiale.

El se află în prezent în Statele Unite și a fost spitalizat, din cauza unor dureri abdominale.

Foto: Twitter / rosario_gabo

Citește și: Forța NATO de menținere a păcii în Kosovo a respins cererea Serbiei de a trimite polițiști și personal înarmat în această provincie