Confidenţialitate

Brașovul intră în scenariul roșu, după ce a depășit rata de infectare de 3,5 la mia de locuitori | AUDIO

Cu o incidenta de 3, 5 la mia de locuitori, si Brasovul intra din aceasta seara in scenariul rosu. In aceasta situatie, se aplica o serie de noi masuri, printre care prezentarea certificatului verde pentru acces in restaurante si la spectacole.

Brasovul completeaza de azi lista oraselor mari in care se impune scenariul rosu din cauza incidentei crescute de infectari cu Covid raportate la numarul de locuitori. Incepand cu ora 21, restrictiile acestui scenariu intra in vigoare astfel si aici. Purtarea mastii redevine obligatorie in apropierea unitatilor de invatamant, a pietelor si a altor zone aglomerate din oras.

Accesul in restaurante si baruri se face de acum doar prin prezentarea certificatului verde, a dovezii trecerii prin boala sau a unui test Covid negativ. Masura se aplica pentru toti adultii, dar si pentru toti copiii mai mari de 6 ani.

Aceleasi restrictii sunt valabile si pentru cinematografe, teatre sau sali de spectacole. Si modul de realizare a activitatilor sportive si accesul pentru bazinele de inot se schimba, cel putin pentru urmatoarele 14 zile.

Adunarile si petrecerile se pot face in continuare cu prezentarea certificatului verde, cu un numar mai restrans de invitati.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica